Γεύσεις
Μια χώρα που συνδυάζει τον Αραβικό της χαρακτήρα με τις γεύσεις και τα προϊόντα της Μεσογείου δε γίνεται να απογοητεύσει κανένα! Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Η Τυνησία είναι μια χώρα που σε μεγάλη έκταση βρέχεται από θάλασσα, ως εκ τούτου τα ψάρια και τα θαλασσινά αφθονούν, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να γευθείτε ολόφρεσκα πιάτα με αλιεύματα από τη Μεσόγειο σε εξαιρετικές τιμές. Το κουσκούς αποτελεί το εθνικό φαγητό της χώρας, όπως εξάλλου και στις υπόλοιπες χώρες της βορείου Αφρικής, σερβίρεται σε κάθε περίσταση και συνοδεύεται από κρέας και λαχανικά. Ίσως το πλέον διαδεδομένο ορεκτικό της Τυνησίας είναι το brik, ένα είδος πίτας που περιέχει αυγό, κρέας ή τόνο ή λαχανικά και τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει. Το παραδοσιακό σάντουιτς είναι το fricasse, το οποίο φτιάχνετε με τηγανητά ψωμάκια γεμισμένα με τόνο, βραστά αυγά, ελιές, πατάτες και σάλτσα χαρίσα. Ένα απο τα πλέον παραδοσιακά πιάτα είναι η σαλάτα Mechouia που γίνεται με ψητά λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και σκόρδο), ελαιόλαδο, κύμινο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και γαρνίρεται με βραστά αυγά, ελιές ή τόνο. Ένα ακόμα παραδοσιακό πιάτο των χωρών του Μαγκρέμπ και κατ' επέκταση της Τυνησίας, είναι τα αυγά Shakshouka. Πρόκειται για αυγά σε σάλτσα από ντομάτες, ελαιόλαδο, πιπεριές, κρεμμύδι και σκόρδο, συνήθως καρυκευμένα με κύμινο, πάπρικα και πιπέρι καγιέν.
Στην Τυνησία τα γλυκά αποτελούν πραγματικά ένα ολόκληρο κεφάλαιο και για τους λάτρεις της ζάχαρης μπορεί να αποτελούν λόγος για να επισκεφθούν τη χώρα. Τα σιροπιαστά γλυκά σίγουρα έχουν την τιμητική τους εδώ όπως και σε όλες τις αραβικές χώρες, αν και εδώ είναι ελαφρώς διαφορετικά από τα συνηθισμένα ανατολίτικα, περιλαμβάνουν γλυκά με φύλλο και ξηρούς καρπούς. Στο Sidi Bou Said θα βρείτε και τους γνωστούς τηγανιτούς λουκουμάδες τα Bambalouni, οι οποίοι αποτελούν εξαιρετική επιλογή για πρωινό. Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά μπισκότα Kaak Warka, που μοιάζουν με μικρά donuts.